Over Bamboespecialist.com

Ik, Leon van Haaren, sta trots aan het roer van Bamboespecialist.com. Na 5 jaar ervaring in de gewone schuttingbouw merkte ik dat de ontwikkeling van de gewone schuttingbouw al vergevorderd is. Bamboeschuttingen daarentegen zijn momenteel nog minder ver ontwikkeld, terwijl dit in mijn ogen de toekomst is. Het doel voor Bamboespecialist.com is om iedereen te kunnen voorzien van een prachtige maar vooral betaalbare bamboeschutting.

Om precies te zijn, is Bamboespecialist.com opgericht om 2 verschillende redenen:  
1. Duurzaamheid; lees het kopje duurzaamheid.

2. Er bestond nog geen bedrijf dat zich volledig specialiseerde op bamboeschuttingen en tuinafscheidingen.
Na uitvoerig onderzoek is gebleken dat er geen enkel ander bedrijf bestaat die zich uitsluitend op bamboeschuttingen focust. Alle bedrijven die momenteel bamboeschuttingen aanbieden, bieden ofwel andere schuttingen, ofwel veel andere bamboeproducten aan.

Bamboespecialist.com doet dit anders. Onze focus ligt volledig op bamboeschuttingen om dit te perfectioneren en het assortiment uit te breiden met diverse mogelijkheden.

Duurzaamheid

Een bamboeschutting is niet alleen prachtig om te zien, gebruik hiervan is ook goed voor onze planeet. Door ons te specialiseren in uitsluitend bamboeschuttingen, hopen we een steentje bij te kunnen dragen aan een gezonde en groene planeet. 

Ontbossing
Sommige bamboesoorten maken dagelijks wel een groeispurt van een meter door ongeacht op welke grondsoort ‘ie groeit. Doordat bamboe een zogenoemde groeicyclus van 4 à 5 jaar heeft, kan ‘ie elk jaar worden geoogst. Stel de stam zou volledig worden gekapt, dan nog kan bamboe doorgroeien dankzij hetzelfde onuitputtelijke wortelstelsel. Die snelle groei en onuitputtelijkheid maken dat het niet leidt tot ontbossing. 

CO2 negatief
Bamboe is een heuse opslagplaats voor CO2, een kampioen CO2 opslurpen. Ideaal voor een opwarmende aarde als die van ons. Bamboe kan maar liefst 100 tot 400 (!) ton CO2 per hectare vasthouden. Voor bomen is dit zo’n 15 ton per jaar.

Door gebruik te maken van de bamboeschuttingen van Bamboespecialist.com, compenseer je een deel van je jaarlijkse CO2 uitstoot.

Bamboe producten van Bamboespecialist.com halen meer CO2 gassen uit de lucht dan worden uitgestoten tijdens de productie en het transport. Wij dragen ons steentje bij, doe jij mee?

Direct contact?

Graag direct contact met Bamboespecialist? Dat kan!

Openingstijden klantenservice
Ma t/m Vr: 09:00 – 17:00
Zaterdag: 11:00 – 16:00
Zondag: gesloten

+31(0)499-700275
info@bamboespecialist.com

Naturel 200x180 Jumbo